logor1logor2          tuv

Συνταγές

 

Χωριάτικη Σαλάτα

ellinikisalata

Χρόνος παρασκευής: 5 λεπτά

Υλικά:
2 μέτριες τομάτες
1 μέτριο κρεμμύδι
1 πράσινη πιπεριά
1 αγγουράκι
120 γρ. φέτα
6 μαύρες ελιές
1 κουτ.γλυκού κάπαρη
3-4 κουτ.σούπας Έξτρα παρθένο ελαιόλαδο OLIVION
Αλάτι
Ρίγανη

 

 

Οδηγίες:
Μέσα σε μία σαλατιέρα κόβετε σε ροδέλες τα λαχανικά και τη φέτα σε κύβους. Προσθέτετε τις ελιές και την κάπαρη.  Ρίχνετε αλάτι και ρίγανη και από πάνω το έξτρα παρθένο ελαιόλαδο OLIVION.

Τζατζίκι

Χρόνος παρασκευής: 5 λεπτά

Υλικά:
480γρ. στραγγιστό γιαούρτι
1 αγγούρι τρυφερό ψιλοκομμένο (με τη φλούδα)
2 σκελίδες σκόρδο
2 κουτ.σούπας Έξτρα παρθένο ελαιόλαδο OLIVION
1 κουτ.σούπας ξύδι
Αλάτι, πιπέρι




 

Οδηγίες:
Κοπανίζετε το σκόρδο σε γουδί και πασπαλίζετε με λίγο αλατοπίπερο.  Ανακατεύετε το λάδι με το ξύδι και το προσθέτετε στο σκόρδο.  Βάζετε το γιαούρτι σε ένα μπολ  και το χτυπάτε καλά προσθέτοντας λίγο-λίγο το μείγμα του σκόρδου και του λαδόξυδου και τέλος τα ψιλοκομμένα αγγουράκια.

Χούμους

Χρόνος παρασκευής: 5 λεπτά

Υλικά:
1 κούπα βρασμένα ρεβίθια
1 κουτ.σούπας ταχίνι
1 σκελίδα σκόρδο
Χυμό 1 λεμονιού
6 κουτ. σούπας Έξτρα παρθένο ελαιόλαδο OLIVION
½ κουτ. γλυκού κύμινο
½ κουτ. γλυκού πιπέρι καγιέν
Λίγο φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
2 κουτ. σούπας φρέσκο ψιλοκομμένο μαϊντανό

Οδηγίες:
Λιώστε τα ρεβίθια και το σκόρδο καλά στο μπλέντερ με 2-3 κουτ. σούπας νερό για να δημιουργηθεί μία παχύρρευστη κρέμα.  Βάλτε σε ένα μπολ τη κρέμα, το χυμό λεμονιού, τα ταχίνι, 3 κουτ. σούπας Έξτρα παρθένο ελαιόλαδο OLIVION, το κύμινο, το πιπέρι καγιέν και το μαύρο πιπέρι.  Δουλεύετε το μίγμα με το σύρμα των αυγών μέχρι να ενωθούν τα υλικά.  Εάν το μίγμα είναι πολύ πηκτό, προσθέστε αργά λίγο ακόμα νερό.  Το μίγμα πρέπει να έχει την όψη αλοιφής.  Τέλος προσθέστε το μαϊντανό και ανακατέψτε καλά.  Φυλάξτε το χούμους στο ψυγείο.  Πριν το σερβίρισμα, περιχύστε το χούμους με 3 κουτ. σούπας ωμό έξτρα παρθένο ελαιόλαδο OLIVION και στολίστε το με ελιές ή με φύλλα μαϊντανού.


Πέστο Βασιλικού

Χρόνος παρασκευής: 5 λεπτά

Υλικά:
4 σκελίδες σκόρδο
30 φύλλα πλατύφυλλου βασιλικού
100 γρ. τριμμένη παρμεζάνα
150 γρ. Έξτρα παρθένο ελαιόλαδο OLIVION
50 γρ κουκουνάρι
Αλάτι - πιπέρι

 

Οδηγίες:
Χτυπάτε όλα τα υλικά στο μπλέντερ έως ότου γίνουν ένας αφράτος πουρές.

Πάστα ελιάς

Χρόνος παρασκευής: 5 λεπτά

Υλικά:
1 φλιτζάνι μαύρες ελιές
¼ φλιτζάνι αλεσμένα αμύγδαλα
¼ φλιτζάνι κάπαρη
¼ φλιτζάνι Έξτρα παρθένο ελαιόλαδο OLIVION
2 κουτ. σούπας ξίδι
Πιπέρι
1 κουτ. γλυκού ρίγανη


Οδηγίες:
Λιώνετε στο μπλέντερ τις ελιές με τα αμύγδαλα, προσθέτετε την κάπαρη και συνεχίζοντας το χτύπημα ρίχνετε το έξτρα παρθένο ελαιόλαδο OLIVION και το ξύδι.  Προσθέτετε το πιπέρι και τη ρίγανη και ανακατεύετε καλά με το κουτάλι.  Το μίγμα μας πρέπει να είναι πηκτό και διατηρείτε στο ψυγείο για αρκετές ημέρες.

Ψάρι Ψητό

Χρόνος παρασκευής: 20 λεπτά

Υλικά:
2 ψάρια τσιπούρες (ή άλλο ψάρι της αρεσκείας σας)
6 κουτ.σούπας Έξτρα παρθένο ελαιόλαδο OLIVION
Αλάτι-πιπέρι
Λεμόνι
μαϊντανός



Οδηγίες:
Καθαρίζετε τις τσιπούρες, τις χαράζετε και τις πασπαλίζετε με αλάτι και πιπέρι και τις αφήνετε να στραγγίσουν. Ανάβετε το γκριλ σε μέτρια θερμοκρασία, αλείφετε τις τσιπούρες με 2 κουταλιές έξτρα παρθένο ελαιόλαδο OLIVION και τις ψήνετε από τη μία πλευρά και μετά από την άλλη.  Όταν οι τσιπούρες είναι έτοιμες τις τοποθετείτε σε μία μακρόστενη πιατέλα, τις περιχύνετε με το υπόλοιπο έξτρα παρθένο ελαιόλαδο OLIVION και το λεμόνι και τις γαρνίρετε με ψιλοκομμένο μαϊντανό.


Αρωματισμένο λάδι για ψητά κρέατα

Χρόνος παρασκευής: 5 λεπτά

Υλικά:
½ λίτρο Έξτρα παρθένο ελαιόλαδο OLIVION
1 κλωνάρι θυμάρι
1 φύλλο δάφνης
6 κόκκους πιπέρι
1 σκελίδα σκόρδο τριμμένη
1 κουτ. γλυκού μάραθο τριμμένο

 

Οδηγίες:
Ανακατεύετε σε ένα μπολ όλα τα υλικά, τα σκεπάζετε με ένα πιάτο και αφήνετε τα υλικά να μείνουν για ένα μήνα.  Σουρώνετε το ελαιόλαδο σε ένα μπουκάλι και το χρησιμοποιείτε κάθε φορά που θα το χρειαστείτε.

Μπριζόλες στη Σχάρα

Χρόνος παρασκευής: 30 λεπτά

Υλικά:
4 μοσχαρίσιες μπριζόλες
8 κουτ. σούπας Έξτρα παρθένο ελαιόλαδο OLIVION
Αλάτι-πιπέρι
Ρίγανη
Λεμόνι



 

Οδηγίες:
Χτυπάτε ελαφρά τις μοσχαρίσιες μπριζόλες με το ειδικό ξύλινο σφυρί.  Τις μαρινάρετε σε αρωματισμένο ελαιόλαδο ή σε έξτρα παρθένο ελαιόλαδο OLIVION με αλάτι, πιπέρι και ρίγανη.  Τις ψήνετε σε δυνατή φωτιά, τις αλείφετε συχνά με τη μαρινάδα και  τις σερβίρετε ζεστές.


Χαλβάς με Σιμιγδάλι

Χρόνος παρασκευής: 20 λεπτά

Υλικά:
2 φλιτζάνια τσαγιού σιμιγδάλι ψιλό
1 φλιτζάνι Έξτρα παρθένο ελαιόλαδο OLIVION
1½  φλιτζάνι ζάχαρη
½ φλιτζάνι μέλι
5 φλιτζάνια νερό
¼ φλιτζάνι καρυδόψιχα χονδροκομμένη
¼ φλιτζάνι κουκουνάρια
¼ φλιτζάνι σταφίδες ξανθές
2 κομμάτια κανέλλας - 3 γαρύφαλλα – 1 φλούδα λεμονιού

 

Οδηγίες:
Βάζετε το νερό με τη ζάχαρη, το μέλι και τα μυρωδικά να βράσουν επί 2-3 λεπτά. Αφαιρείτε τα μυρωδικά με τρυπητή κουτάλα και διατηρείτε το σιρόπι καυτό. Βάζετε σε φαρδιά κατσαρόλα το έξτρα παρθένο ελαιόλαδο OLIVION να κάψει και ρίχνετε λίγο - λίγο το σιμιγδάλι ανακατεύοντας συνεχώς με ξύλινο κουτάλι.  Όταν ξανθύνει, ρίχνετε τα καρύδια και τα κουκουνάρια.  Ανακατεύετε συνεχώς σε σιγανή φωτιά έως ότου το σιμιγδάλι πάρει ένα καστανό χρώμα.  Κατεβάζετε τη  κατσαρόλα από τη φωτιά, ρίχνετε τις σταφίδες, ανακατεύετε και προσθέτετε το σιρόπι.  Βάζετε την κατσαρόλα σε σιγανή φωτιά έως ότου απορροφήσει το σιμιγδάλι το υγρό του.  Κατεβάζετε τη κατσαρόλα από τη φωτιά, ανακατεύετε καλά, σκεπάζετε με καθαρή πετσέτα επί 5 λεπτά και έπειτα φορμάρετε το χαλβά σε μεγάλη φόρμα ή μικρά φορμάκια.  Όταν παγώσει, ξεφορμάρετε προσεκτικά, πασπαλίζετε με ζάχαρη και κανέλλα και σερβίρετε.

Σταφιδόψωμο

Χρόνος παρασκευής: 1 ώρα

Υλικά:
1 κουτ. σούπας μαγιά σκόνη
½ φλιτζάνι ζάχαρη
½ φλιτζάνια Έξτρα παρθένο ελαιόλαδο OLIVION
½ φλιτζάνι χλιαρό νερό
1 φλιτζάνια χυμό πορτοκάλι
1 φλιτζάνι σταφίδες μαύρες
4 φλιτζάνια αλεύρι (περίπου) για όλες τις χρήσεις
½ κουτ. γλυκού κανέλα
¼κουτ. γλυκού γαρύφαλλο
¼ κουτ. γλυκού μαστίχα κοπανισμένη με λίγο αλεύρι
Ξύσμα 1 πορτοκαλιού
Λίγο αλάτι

Οδηγίες:
Βάζετε τη μαγιά σε ένα μπολ και τη διαλύετε στο χλιαρό νερό.  Ρίχνετε λίγο αλεύρι, ανακατεύετε να γίνει χυλός και τον αφήνετε σε ζεστό μέρος να φουσκώσει. Βάζετε σε μία λεκάνη το έξτρα παρθένο ελαιόλαδο OLIVION, τη ζάχαρη, το χυμό πορτοκαλιού, τη διαλυμένη μαγιά, τις σταφίδες και το υπόλοιπο αλεύρι με το αλάτι.  Ζυμώνετε πολύ καλά και προσθέτετε τα μυρωδικά.  Αφήνετε τη ζύμη να φουσκώσει σε ζεστό μέρος μέχρι να διπλασιαστεί ο όγκος της.  Πλάθετε ψωμάκια ή καρβελάκια και τα ψήνετε σε μέτριο φούρνο για 40-45 λεπτά.


Κέικ με μήλα

Χρόνος παρασκευής: 1 ώρα

Υλικά:
6 μήλα καθαρισμένα και κομμένα σε λεπτές φέτες
1½ φλιτζάνι ζάχαρη
3  φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουτ. γλυκού σόδα
1 κουτ. γλυκού αλάτι
2 κουτ. γλυκού κανελλογαρύφαλα τριμμένα
½ φλιτζάνι κοπανισμένη καρυδόψιχα
1 φλιτζάνι σταφίδες ξανθές
1 φλιτζάνι Έξτρα παρθένο ελαιόλαδο OLIVION
1 βανίλια
Ζάχαρη άχνη για πασπάλισμα

Οδηγίες:
Βάζετε τα μήλα με τη ζάχαρη σε μεγάλη κατσαρόλα σε σιγανή φωτιά μέχρι να λειώσει λίγο η ζάχαρη χωρίς να ψηθούν όμως τα μήλα.  Κατεβάζετε την κατσαρόλα από τη φωτιά.  Σε ένα μπολ, ανακατεύετε το αλεύρι με τη σόδα, τα μυρωδικά, το αλάτι, τα καρύδια και τις σταφίδες.  Ρίχνετε το έξτρα παρθένο ελαιόλαδο OLIVION στο μείγμα των μήλων και μετά το αλεύρι.  Ανακατεύετε να ενωθούν καλά και να σχηματιστεί ένα πηχτό μείγμα.  Αλείφετε το ταψί σας με λίγο ελαιόλαδο, αδειάζετε το μείγμα και ψήνετε σε μέτριο φούρνο για 45-50 λεπτά.  Όταν κρυώσει τελείως, το πασπαλίζετε με ζάχαρη άχνη.      

Κουλουράκια πορτοκαλιού

Χρόνος παρασκευής: 45 λεπτά

Υλικά:
1½ φλιτζάνι Έξτρα παρθένο ελαιόλαδο OLIVION
1 φλιτζάνι ζάχαρη
1½ φλιτζάνι χυμός πορτοκάλι
3 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
1 κουτ. γλυκού σόδα
6 κουτ. σούπας κονιάκ
Ξύσμα 1 πορτοκαλιού
1½ κιλό αλεύρι μαλακό
Λίγο σουσάμι

Οδηγίες:
Ανακατεύετε το έξτρα παρθένο ελαιόλαδο OLIVION με τη ζάχαρη μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.  Προσθέτετε το χυμό πορτοκάλι, το κονιάκ, το ξύσμα πορτοκαλιού και το αλεύρι ανακατεμένο με τη σόδα και το μπέικιν πάουντερ.  Νοιώστε τη ζύμη σας να γίνεται μαλακή.  Πλάθετε τα κουλουράκια στρογγυλά ή μακρόστενα, πασπαλίζετε με λίγο σουσάμι και τα ψήνετε σε μέτριο φούρνο για 25 περίπου λεπτά έως ότου αποκτήσουν ένα κίτρινο χρώμα.